forum

Ditt innspill til et bedre regnskapsprogram

Chat

Bokføring av momsoppgave

0
I mange regnskapsystemer kan man, etter godkjent momsoppgave, automatpostere momsoppgaven ( terminen). i e-conomic må man, slik vi har forstått, manuelt postere terminen.

altså manuelt postere:

Debet utgående moms - 2700
Kredit inngående moms - 2710
Kredit oppgjørkonto mva - 2740

Betaling:
Debet oppgjørkonto mva: 2740
Kredit bank: 1920

Spørsmål:
Er dette riktig forstått eller har vi "misset" noe her?
opprettet 2 Mai, 2013 i Bokføring » Spørsmål om regnskapsføring av kh

2 svar

Hei KH

Selve betalingen må du gjerne bokføre som du har nevnt, men overførsel av de ulike mva kontoene til oppgjørskontoen skjer automatisk i e-conomic en gang per år når man avslutter regnskapsåret.

 

Med vennlig hilsen / Best regards

e-conomic norge

Aker Brygge Business Center
Postboks 1433 Vika
0115 Oslo
 
besvart 2 Mai, 2013 Bokføring av e-conomic support
Løsningen med årlig overføring til oppgjørskonto mva (2740) er for øvrig en løsning jeg mener gir dårlig oversikt i regnskapet da man gjennom året blir nødt til å regne ut nettoen av 2700-2740 kontoene for å finne ut om mva-betalingen er ajour.

Ved avstemming av mva gjennom året, forholder man seg gjerne til bevegelsene på disse kontoene i siste termin hvis man benytter NARFs avstemmingsmaler. Jeg finner det derfor mest praktisk hvis tidligere terminer er avsluttet og postert mot oppgjørskonto. I tillegg vil det være enklere å oppdage om det er blitt postert mva-føringer i avsluttede terminer hvis disse er avsluttet og postert mot oppgjørskonto - inngående saldo på kto 2700 og 2710 skal da være null ved utskrift av saldobalanse for neste termin. Er den ikke det, er det blitt postert bilag i en termin som er avsluttet.

Jeg oppfordrer derfor e-conomic til å bygge inn en funksjon hvor man kan velge om kontiene for utgående- og inngående mva skal tømmes og posteres mot oppgjørskonto ifbm utskrift av mva-oppgave. Dette kan f.eks. løses ved at brukeren haker av for dette på samme måte som man i dag kan velge om kladdeposteringer skal tas med i utskriften.
Hei Øyvind

Jeg ser ditt poeng, men hvis vi skulle fikse dette så må vi lage om hele kalenderoppsettet og det er noe som kan påvirke andre funksjoner som periodisering og avskrivninger.

Det er dessverre ingen planer om å endre dette i nærmeste framtid, men vi ser godt poenget og det er noe vi har i bakhodet. Inntill videre så kan du bokføre det manuelt.
Mange takk for tilbakemelding - da hadde vi "misset" noe. Takk for oppklaring
besvart 2 Mai, 2013 Bokføring av kh
Jeg er enig med Øivind her. Det burde vært mulig å avslutte mvaterminer etter hvert. Trodde dette var et krav også nå.

Om ikke annet burde man få en beskjed ved bokføring av et bilag  tilhører en annen periode,  det hender jo det dukker opp, og dermed ha en mulighet til å styre bilaget til senere periode uten å endre dato. E-conomic har litt å forbedre her.

 

mvh Solvår

Bokføring

Her kan du stille spørsmål som er direkte forbundet med regnskapsføringen.

Hvis du ser etter en regnskapsfører eller revisor, kan du se listen med norske regnskapsførere og revisorer.