forum

Ditt innspill til et bedre regnskapsprogram

Chat

Fordeling på finansbilag

0
Hvordan bør man fordele et finansbilag/kvittering fra butikk - kontantkjøp?

Starter man med konto 1920 - kreditt? Og fordelingene med debit og mva 125?
opprettet 8 Des, 2014 i Spørsmål » Regnskapsfanen av Audun

1 Svar

Hei Audun

Normalt når du skal bokføre en kvittering så bruker du bilagstypen "Finansbilag". Hvis du velger kostnadskontoen i "Konto" feltet så kan du også velge en mva kode i "Mva" feltet. Deretter kan du velge 1920 i "Motkonto" feltet hvis du betalte med bedriftens kort. Si ifra hvis dette ikke hjelper deg :)

Hilsen,

Ferhat Atan

EAZWAY.no

info@eazway.no | www.eazway.no

 

besvart 8 Des, 2014 Spørsmål av EAZWAY.no
Merk at jeg ønsker å fordele kostnadene på flere kontoer i dette eksempelet. Det er vel kun motkontoen man kan fordele? Derfor må vel 1920 komme først? Merker at jeg fort får feil ved fordeling på kvitteringer/finansbilag i forhold til fordeling på leverandørfaktura
Hvis man skal fordele på flere kostnadskontoer så kan man velge 1920 i "Konto" feltet og la "Motkonto" være tomt. Så klikker du på "Lagre og fortsett".

I neste bilde beholder du samme bilagsnr og dato og begynner da å sette inn kostnadskontoen det gjelder i "Motkonto" feltet og velger eventuelt mva kode i "Mva., motkonto". "Konto" feltet skal være tomt og du klikker på "Lagre og fortsett" igjen.

Så fortsetter du igjen med samme bilagsnr og dato og setter inn den andre kostnadskontoen i Motkonto feltet og fortsetter på samme måte til "Bilagsbalanse" går i null.
takk, det var oppklarende

Spørsmål

Her kan du stille spørsmål eller svare på andres spørsmål om regnskapssystemet e-conomic.

Du kan også stemme opp eller ned andres spørsmål, og dermed vise hva du synes er interessant og mindre interessant. Et statusmerke på hvert spørsmål viser om det er løst eller ikke.