forum

Ditt innspill til et bedre regnskapsprogram

Chat

Automatisk bankavstemming

0
Hei!

Er det noen her som har erfaring med automatisk avstemming (bruker Spb1)?

Trenger hjelp til å importere kontoutskrifter fra banken til E-conomic.

 

Med hilsen Kristin

Stunt Squad AS
opprettet 17 Sep, 2014 i Spørsmål » e-conomic generelt av Kristin S. Jacobsen

1 Svar

 
Beste svar
Hei,

Jeg har ikke erfaring med Sparebank1 som bankforbindelse, men har brukt avstemmingsmodulen mye mot andre banker.

For å kunne lese inn banktransaksjoner til modulen, trenger du en fil med transaksjoner fra banken i formatet CSV (semikolonseparert). Ikke alle banker lar deg eksportere transaksjoner i dette formatet direkte.

I nettbanken går du inn på kontoutskrift eller siste transaksjoner og søker opp aktuelt tidsrom som du ønsker å avstemme. I stedet for å skrive ut listen med transaksjoner på papir, skal du eksportere den til Excel. Vanligvis er dette et valg over eller under listen med transaksjoner. Hos noen banker er denne muligheten kun tilgjengelig ved å gå inn på menyvalg "arkiv".

Det vil nå åpne seg et ark i Excel med transaksjonene. Disse kan det hende at du må redigere noe; Beløpene må samles i én kolonne dersom de er presentert i to. Penger inn på konto skal fremgå med positivt fortegn, penger ut av bank med negativt. Ellers kan det være greit å sjekke at transaksjonstekst er med på alle linjene. Hvis denne mangler, kan du skrive inn manuelt eller kopiere fra et annet tekstfelt. Listen vil antakelig også inneholde kolonner du ikke trenger. Disse er minimum som du må ha: posteringsdato, tekst og beløp.

Når du er ferdig med å redigere: velg Fil - Lagre som og lagre filen et sted på PC'en som du lett finner den igjen. Filnavn bestemmer du selv, men pass på at filen lagres i formatet CSV (velges i boksen under filnavn).

Deretter går du til e-conomic og bankavstemmingsmodulen. Her trykker du på "Importer" og henter frem filen du lagret fra Excel. Første gang du importerer, må du kanskje redigere noe på importmalen slik at e-conomic forstår hvilke kolonner som inneholder dato, tekst og beløp.
besvart 18 Sep, 2014 Spørsmål av oyvind
valgt 23 Sep, 2014 av e-conomic support

Spørsmål

Her kan du stille spørsmål eller svare på andres spørsmål om regnskapssystemet e-conomic.

Du kan også stemme opp eller ned andres spørsmål, og dermed vise hva du synes er interessant og mindre interessant. Et statusmerke på hvert spørsmål viser om det er løst eller ikke.